NOTD: Somewhere over the rainbow


Efter flera dagar med en rätt färglös design (Peace), var jag sugen på något färgglatt. Och om det blev färgglatt! Jag låter bilderna säga sitt.

Nu på vintern använder jag mycket svarta kläder så tycker att det blir skitsnyggt att matcha till färgglada naglar.

Lycka


Förstår ni lyckan? Att äntligen få upp en hel del lack på väggen istället för att ligga huller om buller i en trång låda. Så mycket finare och lacken håller såklart längre såhär. Favoriterna fick komma upp och se ljuset, medan de andra får fortsätta trängas i lådan. I framtiden kommer det säkert att finnas mer plats till fler hyllor så att alla får plats tillsammans 


Seche vite dry fast top coat


Seche vite dry fast top coat är ett överlack jag läst om i många bloggar. Det ska tydligen vara helt fantastiskt! I samma veva som mitt vanliga Trind top coat tog slut, köpte jag ett Seche vite. Jag förstår nu de som prisade det. Det här är det bästa överlackat jag någonsin lagt vantarna på! Det slätar ut, det ger en otrolig glans, det torkar skitfort och det är lätt att applicera. Kommer nog aldrig någonsin att gå tillbaka till att använda något annat top coat. Något negativt med det? Det luktar lite starkt, men så fort lacket torkar är det såklart helt luktfritt.

Finns att köpa på KICKS för 99 kr.

NOTD: Peace

Det här är en design som jag fallit pladask för! När det var dags för att måla om naglarna gjorde jag som samma design igen fast adderade lite glitter på också. Den känns enkel, stilren och med ett fint budskap. Det bästa är att den går att kombinera med vilka färger som helst!


Det här var första gången jag gjorde linjer på fri hand, men som sagt, övning ger färdighet! Nu är det andra omgången på mina naglar och linjerna är desto rakare :)

Försenad NOTD: Rutigt


Häromdagen försökte jag mig på en lite svårare design. Trodde jag! Den ser mycket komplicerad ut, visst? Det var den inte. Jag hittade en tutorial på Youtube vilket gjorde det såklart mycket lättare. Kika nedan så får ni se själva.


Veckans blogg

Tillbaka från en minibloggpaus! Har haft fullt upp med nagelmålande, weekendresa till Stockholm och vardagen helt enkel. Var inne på Lackat just och såg att jag blev veckans blogg. Kul! Det förjänar ju lite uppdatering!

NOTD: Cherry Blossom


Här är naglarna jag gjorde igår med inspiration från en tutorial på Youtube (tutorialen jag använde mig av finns i slutet av inlägget). Jag blev själv väldigt nöjd och det var mycket lättare än vad jag trodde och gick mycket snabbare än vad jag trodde att det skulle göra.

Som bas har jag OPI: Dance baby. Hade egentligen velat ha en mer rödare rosa som i videon, men tyvärr äger jag ingen sådan så vanlig rosa fick gå bra. Blommorna gjorde jag med en tandpetare, men har beställt en dotting tool som är på väg! Allt som allt är jag nöjd och det är väl det som är huvudsaken :')

Vad tyckte ni?
O.P.I Avoplex

Var inne på min kusins blogg Seize the Nail (hon är jätteduktig!) och hittade till ett gäng Youtubekanaler med nageldesigntutorials (vilket långt ord!). Fastnade framför datorn totalt och när jag väl var sugen på att börja fixa egna så kunde jag för det första inte bestämma mig för vilken jag ville prova på och för det andra så var klockan rätt mycket. Får bli imorgon! Passar på att istället smörja in naglarna med olja och göra rent nagelbanden.

Kan samtidigt passa på att tipsa om den här hand- och nagelkrämen jag använder. Den återfuktar händerna och naglarna väldigt bra och ett stort plus är att den luktar väldigt, väldigt gott! Jag smörjer in händerna med den morgon och kväll, samt direkt efter jag målat naglarna.


O.P.I Avoplex high-intensity hand & nail cream, finns på Kicks för 195 kr.

NOTD: Valentine's day


Blev en enkel fransk manikyr såhär på alla hjärtansdag. Ett liten hjärta fick plats på pekfingernageln också, dagen till ära! Som grund använde jag H&M: Happily Ever After för att få skimmer på nageln och sedan Isadora: Plain White på tippen och Broadway Nails: Silver som glittrig rand.

Är nöjd!


Hur man tar bort glittrigt nagellack

Fick några kommentarer angående hur man tar bort glitterlack. Jag har alltid tyckt att det har varit ett riktigt projekt att få bort glitter och har ibland undvikit att måla med glitterlack enbart på grund av att det är svårt att få bort. Jag hittade ett tips och valde att testa och visa er!

1. Du behöver: Nagellacksremover, ca. 10 st bomullspads och folie (och sax)

2. Börja med att klipp ca. 10 st foliebitar

3. Häll sedan rikligt med nagellacksremover på en bomullspad

4. Placera bomullspaden med nagellacksremover på en nagel och tryck lite på den.

5. Ta en av folieremsorna och vira runt bomullspaden och fingret.

6. Gör likadant på alla fingrar.

7. Låt verka i ca. 10 minuter. För bästa resultat, tryck på naglarna lite då och då.

8. När 10 minuter gått, "dra" av folien och bomullspadsen och allt glitter är borta! Kan finnas lite kvar i kanterna, men det går bort om man putsar lite lätt.

9. Avsluta gärna med en återfuktande handkräm, då händerna torkas ut av nagellacksremovern.

Lycka till! 

Någon favorit?

Såhär har mina naglar bland annat sett ut de senaste månaderna. Någon favorit?

NOTD: Lorelei's Tiara


Här kommer en bättre bild på det glittriga China Glazelacket jag fick hem häromveckan, Lorelei's Tiara. Jag är supernöjd med formulan, mängden glitter och färgen! Som ni ser på bilderna är det inte enbart silvrigt glitter utan även blått glitter vilket ger färgen en väldigt kall ton. Som bas har jag lagt Depens nr. 223 (det silvriga) för att få fram den kalla tonen ännu mer. Supernöjd!


NOYD (Nails of Yesterday)


Här är nageldesignen jag gjorde häromdagen. Ikväll har jag dock målat på nytt, men hur det blev får ni se en annan dag.

Älskar mitt nya rosa Dance Baby från China Glaze. Det är sådär perfekt bubbelgum-rosa och är helt perfekt täckande på två lager. Strecken har jag målat med nya penslar från Nagelgiganten. Just det, glömde lägga upp vad som fanns i det paketet! Gör det imorgon i samband med bilder på naglarna jag målat idag :)

Nagelgiganten

Igår var det dags att prova de nya grejerna som kommit från Nagelgiganten. Än så länge har jag ingen bra bild, för sambon har stuckit iväg med systemkameran, men senare i eftermiddag kommer bilder upp på både vad som låg i paketet och hur naglarna blev!

Här kommer i alla fall en bild på hur "min" del av soffbordet såg ut igår kväll...


NOTD: Abstrakt


Igår provade jag för första gången att göra en abstrakt design på mina naglar. Jag valde att göra en nagel först, för att testa och se om jag gillade det. Det tog sin lilla tid innan jag hittat rätt och kommit på vilka lack jag ville använda, men det är så det ska vara! Och det är så man kan göra, det är det som är så bra. Kräver ju ingen direkt ansträngning att bara ta bort om man inte är nöjd (därför jag börjar på en nagel). Testade även på en nagel att pensla på Matte Magic, men insåg att jag ville att det silvriga och det glittriga skulle komma fram, så valde ett vanligt topplack istället.


Lite glitterdutt, lite prickar, lite linjer och lite fina färger.
Allt som behövs för lite abstrakt nageldesign!


Det var dessa nagellack som användes till min första abstrakta design. China Glaze: Dance Baby, China Glaze: Lorelei's Tiara, Broadway Nails: White, Broadway Nails: Black, Depend: Nr. 223.

Nytt


Här är det som låg i det ena paketet jag hämtade i torsdags. Tre nya lack från China Glaze, Dance Baby, Matte Magic top coat och Lorelei's Tiara.

Jag har redan hunnit testa alla, men dock glömt att fota. Har nog inte riktigt kommit in i vanan att fota allt för att det ska in på en blogg, hehe.

Dance Baby och Matte Magic målade jag på med en gång när jag fått hem dem. Jag blev kär! I der rosa för att det är sådär bubbelgumrosa och i det matta överlackat för att det är just så matt att det blev fantastiskt snyggt! Lorelei's Tiara målade jag på mina tippar på fredagen och även det var otroligt fint. Det är blått glitter i, vilket gör att färgen blir väldigt kall och hård, men det är väldigt snyggt.

Det var även första gången jag provade på märket China Glaze, och än så länge är jag nöjd. Formulan var väl kanske lite rinnig (för en som är van vid att ha väldigt mycket på penseln) men det handlar nog bara mer om en vanesak.

China Glaze Matte Magic


Ett lack jag beställde från eleven.se igår var detta, China Glaze Matte Magic. Det ska göra naglarna matta och ta bort den blanka ytan som alla nagellack ger. Det ska bli spännande att testa! Jag tycker bland annat att naglarna på bilden nedan är fantastiskt snygga och skulle nog vilja prova på något liknande. Resultat kommer när nagellacket landat i brevlådan!

(Bildkälla)

Nytt till naglar

På senaste tiden när jag målat naglarna har det hela tiden känts som att det är samma, samma, samma hela tiden. Antingen någon rolig färg, neutral färg eller fransk manikyr. Känns också som om jag bara använder samma lack om och om igen (inget fel med det, man har favoriter men ibland blir det lite tråkigt).

Jag surfade runt på lite olika nagelsidor och fastnade inne på Nagelgiganten och eleven.se. Det fanns mycket jag ville ha, men som de flesta vet är det mesta inom naglar dyrt! Det blev i alla fall tre lack från China Glaze, tre penslar, ett par stämplar, ett vitt lack med smal pensel bland annat. Hoppas det är snabb leverans! Hela paketet får ni se när de anlänt hemma hos mig.

NOTD (Nails of today)Nu när mina naglar har blivit lite längre är det roligare att göra fransk manikyr! Just fransk manikyr rätt och slätt kan jag tycka ser ganska tråkigt ut, så fick bli en rand av det grönglittriga OPI-lacket också.

Vad jag använt för nagellack: Trind: Nail brightener, Isadora: 650 Plain White och OPI: Fresh Frog in Bel Air.


RSS 2.0